Pelerinaj la Mănăstirile din Ardeal și Maramureș

Cu arhiereascabinecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şiCălăraşilor, în data de 16 -19 august 2016, credincioşi din Parohiile"Sfântul Ierarh Nicolae" Ștefan Vodă şi "SfântaTreime" Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, însoţiţi de preoții Mihai DanielCostin și Butoi Florian Alin, au participat la un pelerinaj în Ardeal șiMaramureș Rugăciunea de binecuvântare pentru ajutor în călătorie a fostsăvârșită tuturor pelerinii la biserica din Ștefan Vodă.

În prima zi depelerinaj, credincioșii au avut bucuria de a se ruga la mânăstirile Coziași Turnu, în Catedrala Arhiepiscopală din Sibiu și în cea din Alba Iulia.

A doua zi,credincioşii au adus ofrandă de mulțumire pentru toate binecuvântăre primitedin partea Maicii Domnului în Mănăstirile "Sfânta Cruce" din Aiud,Nicula şi Moisei, vizitând, totodată, și Salina din Turda.

În cea de-a treiazi, pelerinajul a continuat la Mănăstirile Bârsana, Săpânţa Peri și Rohia.Pelerinii au vizitat Memorialul Durerii de la Sighet și Cimitirul Vesel dinSăpânţa.

În cea de a patra zi pelerinii au vizitatorașul Sighișoara, centrul orașului Brașov, iar rugăciunile noastre s-auînălțat către Bunul și Milostivul Dumnezeu la Mânăstirea Sinaia.

Cu toți am înțelesși am simțit puterea vindecătoarea a icoanelor făcătoare de minuni la carene-am rugat. Am înțeles că fără martirii acestui neam, fără jertfa sfințilorînchisorilor am fi fost mai slabi în credința, nu am fi avut modele de urmat,modele care să ne călăuzească pașii spre calea mântuirii! Duhovniciimânăstirilor vizitate ne-au fost exemple vii de trăire în credința noastră ceastrămoșească, ne-au îndemnat să fim adevărate candele vii care să ardă nestinspentru ortodoxie.

Pelerinajul acestanu a însemnat doar un popas duhovnicesc, ci a fost și o adevărată lecțiede istorie, pe care mulți dintre noi nu o cunoșteam!

Îi mulțumim lui Dumnezeupentru toate darurile Sale, că și-a revărsat mila Lui asupra noastră!
0%
încărcat
Se încarcă
Se încarcă
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...